Veelgestelde vragen

Is dit een geschikt uitje voor twee personen in Amsterdam? Hoe lang duurt het stadsspel? En wat is het verschil met een escape room? Hieronder vindt je onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op.

Wat is een Urban Legends City Quest

Een Urban Legends City Quest is een meeslepend stadsspel, waarbij je in de huid kruipt van een cryptoloog. Door het oplossen van raadsels, het vinden van clues en het leggen van verbanden zorg jij dat een eeuwenoude legende wordt ontrafeld. Het spel bevat elementen van een speurtocht, murder mystery, geocaching en een escape room.
Onze activiteit vindt plaats in Amsterdam. Je ontmoet een spelbegeleider op het beginpunt die je meer vertelt over de stadslegende en het onderzoek waarbij je hulp gevraagd wordt als speler. Hierna krijg je een mysterieus kistje en een map met echte archiefstukken om je speurtocht af te trappen. Door het oplossen van puzzels, opent de kist en volg je een route van ongeveer 2,5km door het oude stadscentrum. Op het eindpunt wordt je weer opgewacht door de spelbegeleider om je eerste succesvol afgeronde Urban Legends City Quest te vieren.
Ons eerste stadsspel in Amsterdam Het Huis met de Bloedvlekken wordt in April 2024 gelanceerd en is vanaf nu te boeken.
Ons spel is een perfect uitje voor twee personen in Amsterdam. Maar het is ook te boeken als groepsuitje. In dat geval delen we jullie gezelschap op in kleinere groepen van maximaal 5 spelers, waarbij jullie tegen elkaar spelen. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Snelle puzzelaars leggen de route af in ongeveer 80 minuten. We geven elke groep 2 uur om het spel te kunnen spelen. Mocht het krap worden, dan overleggen we of er ruimte is om extra tijd te krijgen.
De startlocatie bevindt zich op de hoek van de Amstel en de Keizersgracht. Je ontvangt hierover na het maken van een boeking meer informatie per e-mail.

De eindlocatie blijft voor nu geheim. Wel kunnen we verklappen dat deze zich bevindt in het historische stadscentrum van Amsterdam. Je wordt op de start- en eindlocatie altijd ontvangen door een van onze spelbegeleiders.
Je krijgt van ons alle materialen mee op je Quest. Je hoeft je vooraf niet speciaal voor te bereiden. Wel raden we aan dat je schoenen draagt waar je makkelijk op loopt.
Op het moment raden we een leeftijd aan van 15 jaar en ouder. Voor jongere spelers kan het wat uitdagender zijn. We verwachten na de zomer van 2024 een spel voor scholieren te lanceren. Minderjarigen dienen altijd
Onze spellen zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels. Tijdens het boekingsproces kun je je voorkeurstaal selecteren.
Je kunt tot 24 uur van tevoren je boeking wijzigen of annuleren. Mocht er iets onverhoopt voorvallen op de dag zelf neem dan telefonisch contact met ons op, zodat we kijken naar de mogelijkheden. Bij no-show worden de kosten boeking niet gerestitueerd.
en_GBEN